Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ODLUKA o radnom vremenu i neradnim danima objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Čapljine

Obavještavaju se svi poslovni subjekti na prostoru grada Čapljina na koje se odnosi Odluka o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Čapljine da ista uključuje Državne praznike te da je 1. ožujak – Dan neovisnosti neradni dan.

U članku 5. Odluke stoji:

Rad pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nedjeljom, blagdanima i neradnim danima nije dozvoljen na području Grada Čapljine. Blagdani i neradni dani su oni dani koji su utvrđeni zakonima koji uređuju blagdane i neradne dane u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te oni koje proglasi Gradsko vijeće Grada Čapljine.

Državni praznici su

– Nova godina (1. i 2. siječanj)

– Dan neoavisnosti (1.ožujak)

– Dan rada (1. i 2. svibanj)

– Dan državnosti (25. studeni)

Izuzetno od odredbi iz stavka 1. ovog članka omogućuje se rad nedjeljom, blagdanima i neradnim danima: – trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 07,00 do 12,00 sati; – cvjećarnicama od 07,00 do 12,00 sati; – trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira od 08,00 do 24,00 sata. – tradicionalni, stari obrti i zanati na području Grada Čapljine od 08,00 do 24,00 sata.

odluka o radnom vremenu bez obr. 22

Back to top
Skip to content