Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježena manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2022.“

Više stotina mališana iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2022“.
Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Organizator manifestacije, kao i do sada je grad Čapljina, a ovogodišnji domaćin je Osnovna škola Vladimira Pavlovića , te je ravnatelj škole gosp. Jovanović prigodnim pozdravnim riječima otvorio ovu manifestaciju.

Učenici Srednje škole Čapljina, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.
U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove – u svome obraćanju istaknuo je gradonačelnik Vidić.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina,  Udruga prijatelja prirode ”Močvara” Čapljina,, HU „Cvijet“ Čapljina, Caritasova radionica „Betlehem“ Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Crveni križ Čapljina, „Tanja Art“.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja Čapljine.
Manifestacije“ Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2022.“ svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu u Crveni križ Čapljina za najpotrebitije.

Back to top
Skip to content