Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Čapljina domaćin poslovnog susreta bonitetno izvrsnih kompanija Hercegovine

Grad Čapljina danas je bio domaćin drugog po redu poslovnog susreta koji je Gradska uprava organizirala s Dun & Bradstreet-američka kompanija za poslovno izvještavanje koja pruža poslovne informacije, analitiku podataka i uvide za poslovno odlučivanje.

„Cilj ovog susreta je okupljanje najboljih kompanija – bonitetno izvrsnih, koje su nositelji razvoja našeg gospodarstva „kazao je gradonačelnik grada Čapljina dr. Smiljan Vidić, te nastavio „Mi u gradskoj upravi Čapljina cijenimo sve kompanije i svi su dobro došli kada je u pitanju razvoj gospodarstva, povećanje i očuvanje radnih mjesta, bazirano na realnim tržišnim osnovama. Sve kompanije i pojedinci koji žele ostati na tržištu, streme izvrsnosti i zato smo danas tu, da vam čestitamo, da razmijenimo znanja i mišljenja te se nastavimo poslovno uvezivati i pružati najkvalitetnije proizvode i usluge svojim kupcima, građanima i korisnicima.“

„Bonitetno izvrsne kompanije čine 19% kompanija u BiH koje imaju međunarodno priznatu potvrdu dostignuća i garanciju kupcima za uspjeh, kredibilitet i sigurnost u poslovanju, i one kreiraju 80% izvoza, 66% prihoda i dobiti. Ove kompanije iznimno su važne u svojstvu pozitivnih pokretača gospodarstva, stabilnosti i pružanja kvalitetnih životnih uvjeta svojim uposlenicima a time i društva u cjelini što je iznimno bitno za svaku jedinicu lokalne samouprave. Stoga sam ponosan što smo ponovno ugostili sve vas boniteno izvrsne u našoj Čapljini.“ zaključio je Vidić.

Gradska uprava Čapljina zajedno s Dun & Bradstreet današnje je umrežavanje organizirala jer želi pokazati kako stoji na raspolaganju građanima, investitorima i partnerima, podsjećajući kako stalno unaprjeđuje poslovno okruženje kroz uvjete za kompanije s kojima surađuje, a time i za unaprjeđenje gospodarstva regije u kojoj se nalazimo.

O događaju:
Ovaj događaj poslovnog povezivanja i razmjenu iskustava hercegovačkih kompanija koje svakodnevno šire mrežu poslovnih partnera i kupaca. Uz prezentaciju detalja poslovanja kompanija koje su vodili stručnjaci iz Dun & Bradstreet i domaćin poslovne prezentacije gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić dodjeljeni su certifikati bonitetne izvrsnosti hercegovačkim kompanijama. Svrha ovakvih susreta su i nova poznanstva i poslovni kontakti. Nakon dodjele certifikata, neformalni networking je podržala vinarija Domano uz prezentaciju vina i predavanje enologa Zdravku Palameta.

Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformiraju svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identificiranje prilika. Kroz širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost.

Dun & Bradstreet savjetnik, prof. Ermin Cero pokazao je u kratkoj analizi na bazi financijskih podataka iz prethodne godine, uticaj bonitetno izvrsnih kompanija na bosansko-hercegovačkog gospodarstva. Time ćemo pokazati i osnovu našeg poslovanja, ali i prednosti transparentnog poslovanja, širu sliku privrednog okruženja u kojem poslujemo i naše mjesto u njoj.
„Bonitetno izvrsne kompanije svoj kvalitet poslovanja mogu ozvaničiti certifikatom bonitetne izvrsnosti – kao dodatnu referencu za sadašnje i potencijalne klijente, partnere, ili za promociju. Stoga želimo i naglasiti prednosti Dun & Bradstreet certifikata poslovnoj javnosti u BiH radi boljeg razumijevanja i prepoznavanja razlike u stvarnoj vrijednosti Certifikata“– rekao je profesor Cero.
Vrijednost metodologije, pa time i certifikata, je u količini i dubini podataka, činjenici kako je metodologija transparentna i ista za sve Europske zemlje zahvaljujući čemu je Bisnode Dun&Bradstret certifikat međunarodno priznat.

Bonitetno izvrsne kompanije imaju minimalni postotak negativnih događaja unutar jedne godine (od 0,00 do 0,70%), tako da certifikatom identificiramo i vrijednost kompanije u budućnosti.

Back to top
Skip to content