Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plenković posjetio Čapljinu i sastao se s gradonačelnikom Vidićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas boravi u službenoj posjeti Hercegovini. Uz Mostar, Čitluk, Stolac i Ravno posjetio je Čapljinu gdje se sastao s izaslanstvom lokalne vlasti predvođenim gradonačelnikom grada Čapljine dr. Smiljanom Vidićem.

Predsjednik Vlade, u Čapljini je posjetio i Tvornicu keksa i vafla „Lasta“ te je vlasnik tvornice gosp. Petar Ćorluka pokazao proizvodne pogone tvornice koja je prije par mjeseci reotvorena u  novom modernom ruhu u svim segmentima.

Gradonačelnik Vidić je istaknuo gospodarsku važnost otvaranjem Laste koja pridonosi očuvanju radnih mjesta i ostanku mladih u našem Gradu.

Lokalna vlast poduzima niz raznih mjera koje kao rezultat imaju očuvanje radnih mjesta i bolji i kvalitetniji životni standard, te domaćim i inozemnim investitorima nudimo brojne povlastice u cilju razvijanja i širenja gospodarstva, a jedan od pokazatelja kvalitetne komunikacije s gospodarstvenicima jeste upravo ova novootvorena tvornica – kazao je gradonačelnik Vidić.

Među ključnim političkim temama bile su i aktualna politička situacija, pitanje Općih izbora u BiH te jačanje bilateralnih odnosa i prekogranične suradnje. Među važnim temama za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, razgovaralo se o suradnji na realizaciji zajedničkih projekata, osobito u prometnoj i energetskoj infrastrukturi te o jačanju gospodarskih odnosa kao i o daljnjoj potpori Hrvatske europskom putu Bosne i Hercegovine.

Uz predsjednika hrvatske Vlade Čapljinu su danas posjetili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Uz dužnosnike iz Republike Hrvatske u Čapljini su danas boravili i dužnosnici iz BiH predvođeni dr. Draganom Čovićem predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora, krovne političke organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine, koja okuplja stranke s hrvatskim predznakom te se dotakla i teme o položaju Hrvata u BiH i mnoga druga pitanjima važna za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Uz Tvornicu keksa i vafla Lasta Čapljina službeni posjet Čapljini završio je posjetom Doma Betanija.

 

Back to top
Skip to content