Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Stručna služba za lokalni ekonomski razvoj i EU integracije grada Čapljine na poslovnom putovajnu Hrvatska/Slovenija

Proteklog tjedna Stručna služba za lokalni ekonomski razvoj i EU integracije grada Čapljine je otputovala u Zagreb, te je obavila radne sastanke u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja sa gospođom Elizabetom Kos (ravnateljicom Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora) i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU sa gospođom Stellom Arneri ( ravnateljicom Uprave za europsku teritorijalnu suradnju) i gospodinom Mislavom Kovačem (načelnikom sektora). Na sastanku je razgovarano o trilatelarnim i transnacionalnim projektima.

Drugi dan putovanja otputovano je u Ljubljanu gdje je obavljen sastanak sa gospođom Mojicom Kopše direktoricom Međunarodnog centra za suradnju i razvoj, gospodinom Željkom Blažekom direktorom mariborskog Instituta za ekološki inžinjering i također je obavljen razgovor sa predstavnicima SID Banke.

U nastavku putovanja stručna služba je posjetila poduzeće Pismorad d.o.o. koja ima sjedište u Svetoj Nedjelji, a bavi se izradom informativne, turističke i prometne signalizacije. Isti dan u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH je obavljen radni sastanak sa gospođom Žanom Ćorić koja obnaša dužnost savjetnice državnog tajnika Zvonke Milasa. Sastanak je bio na temu poboljšanja komunikacije i suradnje na projektima koji se tiču Hrvata izvan Republike Hrvatske.

U sklopu službenog puta izaslanstvo je boravilo u Labinu u posjetu Gradskoj upravi grada Labina te je organizirana posjeta gospodarskoj zoni Vinež koja spada među tri najbolje gospodarske zone Republike Hrvatske.

 

Back to top
Skip to content