Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FOTO: Na regionalnoj konferenciji predstavljeni rezultati Čapljine kroz projekat PRISMI PLUS

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu danas je održana Regionalna konferencija projekta PRISMI PKUS.

Regionalnu konferenciju projekta Interreg MED PRISMI PLUS organizira Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Regionalna energetska agencija Kvarner i grad Čapljina, u suradnji s Horizontalnim projektom Renewable Energy, kao aktivnost u projektu PRISMI PLUS: „Prijenos alata za integraciju OIE na pametnim mediteranskim otocima i u ruralnim područjima“, koji financira Program transnacionalne suradnje Interreg Mediteran.

Projekt je usmjeren na energetsku tranziciju otoka i ruralnih područja Sredozemlja, te je u tu svrhu izrađen skup alata za planiranje, kako bi se olakšalo njihov prijelaz iz energetskog sustava temeljenog na fosilnim gorivima prema samodovoljnom i održivom modelu temeljenom na obnovljivim izvorima, u skladu s postojećim ograničenjima vezanim uz zaštitu okoliša.

Konkretno, projekt PRISMI PLUS ima za cilj primijeniti skup alata pripremljen tijekom prethodnog iskustva projekta PRISMI, pospješiti i proširiti njegovu primjenjivost na udaljena ili ruralna područja koja se često nalaze u sličnoj situaciji kao što je to slučaj kod malih otoka.

Izaslanstvo grada Čapljine sudjelovalo je na konferenciji i predstavili rezultate primjene PRISMI PLUS alata i studije slučaja.

Back to top
Skip to content