Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izaslanstvo grada Čapljine u službenoj posjeti institucijama Vlade RH

Izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem proteklih dana boravilo je u Zagrebu u radnoj posjeti institucijama koje su u strukturama Vlade Republike Hrvatske a koje kroz svoje programe sudjeluju u formiranu boljeg položaja Hrvata u BiH.

Tako se gradonačelnik Vidić sastao s Državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gosp. Zvonkom Milasom te Državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stameno zbrinjavanje gosp. Gordanom Hanžekom kao i predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Gradonačelnik Vidić upoznao je državne tajnike s aktualnim stanjem, te problemima i izazovima s kojima se grad i njeni žitelji nose.

Na sastancima se razgovaralo o važnim infrastrukturnim projektima kao i o gorućem problemu Čapljine ali i čitave regije, problematici upravljanja i gospodarenja otpadom i o načinu i mogućnostima rješavanja deponije ADA, gradonačelnik Vidić iznio je i podatke o materijalnoj šteti prouzročenoj nedavnim potresom te zahvalio na dosadašnjoj potpori i pomoći Vladi Republike Hrvatske.

Pohvaljeni su napori koje Čapljina ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim stvaranjem takvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ je održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH.

Back to top
Skip to content