Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vijećničko pitanje

VIJEĆNIČKO PITANJE: Postoji li mogućnost da Vašim autoritetom funkcije Gradonačelnika sugerišete firmi koja je zadužena za postavljanje i održavanje javne rasvjete da istu postave u naselje gdje još uvijek nemamo rasvjetu, u mjesta Počitelj Brdo (naselje Gradina i Merdanova Mahala), Ševaš Njive i Jasenica? Kao vijećnik smatram nemoralno da se u nekim naseljima ista može ugrađivati više puta dok u gore navedenim naseljima rasvjeta još nije postavljena. – vijećnik Dženis Veledar

ODGOVOR:

Poštovani vijećniče Veledar,

Svjestan sam sporosti i poteškoća koje se javljaju prilikom izgradnje i održavanja javne rasvjete, potrebe na terenu su velike pa se ne može svima u optimalnom roku udovoljiti.

Kroz zadnjih desetak godina smo izgradili više desetaka kilometara javne rasvjete, sve to je trebalo izgraditi ali i održavati.

Ne znam jeste li pod ‘nemoralno’ mislili da se u navedenim zaseocima još nije uradila javna rasvjeta jer su većonski bošnjačka, ako ste to mislili onda ste u krivu jer ova lokalna vlast je na mnoštvu primjera pokazala da ne razmišlja na taj način.  Ako to niste mislili ja Vas se duboko ispričavam.

Svakako da ćemo se potruditi da i ovi zaseoci dobiju javnu rasvjetu, Vama kao informacija da u jednoj velikoj MZ kao što je Dračevo javna rasvjeta još nije završena. – gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

Back to top
Skip to content