Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izaslanstvo grada Čapljine sudjelovalo na regionalnoj konferenciji WASTE 2 ENERGY

Produkcijski tim u suradnji s gospodarskim subjektima s područja Republike Hrvatske i regije koji se bave gospodarenjem otpadom i proizvodnjom opreme za gospodarenje otpadom organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Energije iz otpada“ (Waste to energy).

Na konferenciji se, uz najnovije suvremene prezentacijske tehnologije, ponudilo cijeli niz novih inovativnih vrhunskih tehnoloških rješenja upravljanja otpadom. Pravilno prikupljanje, odvajanje i reciklaža otpada još su uvijek gorući problem našega društva.

Čapljina je jedna od nositelja problema s deponijom otpada ADA.

Lokalna vlas nastoji iznaći pozitivno rješenje kojim će se sanirati i zatvoriti postojeća deponija a samim tim iznaći alternativu otpadu kojeg građani proizvode.

Zaštita okoliša, smanjivanje potrebe za prirodnim resursima kao i ušteda energije kroz postupke recikliranja vodilja je kojom Čapljina ide.

Tim povodom izaslanstvo grada Čapljine sudjelovalo je na regionalnoj konferenciji WASTE 2 ENERGY koja je danas organizirana u Zagrebu, na kojoj su eminentna imena iz znanosti zaštite okoliša predstavili razna rješenja u rješavanju navedenog problema.

Na konferenciji je izložena digitalna knjiga pod nazivom: PROBLEM I PERSPEKTIVA GOSPODARENJA OTPADOM U GRADU ČAPLJINI.

Back to top
Skip to content