Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić održao sastanak s direktorom Zaklade Konrad Adenauer

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić danas je u Čapljini održao sastanak s direktorom  Zaklade Konrad Adenauer gosp. Svenom Petke.

Konrad Adenauer je  njemačka politička Zaklada usko povezana s njemačkom političkom strankom Kršćansko-demokratskom unijom, CDU.

Zaklada  se zauzima za mir, slobodu i pravednost na nacionalnom i međunarodnom planu. Svoj rad provodi kroz niz ureda diljem svijeta koji provode više od 200 projekata u preko 120  država.

Cilj Zaklade je okupljanje ljudi koji prihvaćaju svoju društvenu odgovornost, razvijajući aktivne mreže u politici, gospodarstvu i cijelom društvu.

Na partnerskoj osnovi Zaklada surađuje sa državnim institucijama, političkim organizacijama, organizacijama građanskog društva kao i sa predstavnicima elita. Radeći na svojim ciljevima i vrijednostima, žele i u budućnosti produbiti političku suradnju, na globalnoj i regionalnoj razini, a posebno u zemljama u razvoju.

Tema današnjeg sastanka bila je moguća partnerska suradnja grada Čapljine i Zaklade Konrad Adenauer u društvenom, gospodarskom i razvojnom segmentu s fokusom na mlade koji su zapravo i prioritet rada lokalne vlasti a i Zaklade.

Gradonačelnik dr. Vidić upoznao je direktora Petka sa funkcioniranjem rada Gradske uprave, realiziranim i planiranim gospodarski razvojnim projektima i svim potencijalima i prednostima koje Čapljina ima.

Direktor Petke pohvalio je rad lokalne zajednice te iskazao volju i spremnost za zajedničko djelovanje prvenstveno u povezivanju i razvoju gospodarstva na međunarodnoj razini.

Back to top
Skip to content