Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana konferencija “2022. EU godina mladih – izazovi i prilike u BiH”

U Čapljini, u hotelu “President”, danas je održana konferencija naslova “2022. EU godina mladih – izazovi i prilike u BiH”.

Konferenciji simboličnog naziva u izazovnom vremenu s kakvim su suočeni današnji mladi nazočilo je 80-ak mladih ljudi koji su imali priliku čuti izlaganja uglednih i stručnih panelista iz oblasti demografije, omladinske i lokalne politike.

Mladima su svoja izlaganja predstavili Željana Zovko – Zastupnica u EU Parlamentu, Ivan Vidiš – Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, prof. dr. sc. Mirjana Milićević – Sveučilište u Mostaru, Mario Mikulić – Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Katarina Vučković – Institut za razvoj mladih KULT i dr. Smiljan Vidić – gradonačelnik grada Čapljine.

Konferenciju su prigodnim govorom otvorili dr. Božo Ljubić, Predsjednik glavnog vijeća HNS-a i gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Dr. Smiljan Vidić u svojemu govoru poseban naglasak je stavio na demografske mjere, ciljeve i aktivnosti koje grad Čapljina provodi kao bi stvorio perspektivu mladim ljudima za ostanak i opstanak u Čapljini. Proteklih godina Čapljina je realizirala brojne projekte podrške školarcima, studentima i mladim obiteljima, te različitim aktivnostima kulturnog i sportskog sadržaja kojima se osigurava kvaliteta življenja u gradu. Želimo da Čapljina bude mjesto poželjnog življenja te pruži priliku i mogućnost mladima za ugodan život, naglasio je gradonačelnik Vidić.

Back to top
Skip to content