Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proslavljen rođendan Doma “Betanija”

 

U Pastoralnom centru Caritasa hercegovačkih biskupija u Čapljini danas, 11. veljače 2022. godine, na blagdan Gospe Lurdske, proslavljen je deveti rođendan Doma i Hospicija “Betanija”.

Tom prigodom služena je Sveta misa koju je predvodio fra Velimir Bagavac. Uvodna poruka Misnog slavlja bila je spomen na Gospu Lurdsku – zaštitnicu bolesnika od koje možemo u svim životnim trenutcima tražiti zagovor, baš kao i od blaženog Alojzija Stepinca čiji je spomendan bio dan ranije.

Doma “Betanija” pruža sveobuhvatnu skrb starim, iznemoglim i osobama u terminalnoj fazi života kao i članovima njihovih obitelji temeljenu na kršćanskim načelima, a provedenu kroz individualni pristup.

Podsjećamo kako je zgrada doma “Betanija” povećala kapacitet doma za 40 novim mjesta. Prostorije u novoj zgradi namjenski su rađene i za osobe s demencijom. Podsjećamo kako Caritasov pastoralno-socijalni centar “Betanija” sudjeluje u projektu “Ne zaboravi”. S obzirom na to da u ovim područjima nema usluga za ljude s demencijom i članove njihovih obitelji cilj projekta “Ne zaboravi” je poboljšanje kvalitete života ljudi s demencijom i članova njihovih obitelji.

U sklopu ovih objekata djeluje Radionica za osobe s invaliditetom “Betlehem” koja je osnovana 2011. godine. Radionica pruža mogućnost stjecanja vještina za obavljanje svakodnevnih aktivnosti osobama s intelektualnim, tjelesnim i osjetilnim poteškoćama, bilo da se radi o aktivnostima samozbrinjavanja, aktivnostima produktivnosti ili slobodnog vremena. Jedan od važnih čimbenika ove radionice jest i uključivanje tih osoba u zajednicu kroz različite aktivnosti radionice (prodajne izložbe, sudjelovanje u svim općinskim manifestacijama, izletima i dr.).

Back to top
Skip to content