Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić posjetio prvašiće Osnovne škole Vladimir Pavlović u Čapljini

Danas počinje nova 2021./2022. školska godina. Mnoštvo razigrane djece sjeda u školske klupe i bezbrižnu igru mijenja školsko zvono. Naravno najzanimljiviji su oni najmlađi kojih je ove godine u ovu školu upisano 108, a upravo njih posjetio je čapljinski gradonačelnik.

Naime, u povodu prvog dana škole gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić posjetio je učenice i učenike prvog razreda Osnovne škole “Vladimir Pavlović” u Čapljini.

Čestitao im je početak jednog novog životnog razdoblja, te zaželio sreću i uspješan rad u nadi da će se ova školska godina uspješno okončati a opet sukladno epidemijološkim mjerama izazvanim koronavirusom.

Da je obrazovanje iznimno bitno ova lokalna vlast pokazala je u više primjera. Hvale vrijedan primjer je svakako pomoć roditeljima koji upisuju djecu u školu.

Napominjemo kako je grad Čapljina ove godine izdvojila značajna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te je tako svako dijete dobilo subvenciju od 100,00 KM za kupnju udžbenika i školskog pribora.

Gradska uprava Čapljine će na ovaj način olakšati roditeljima visoke troškove koji su potrebni da bi svoje školarce poslali u školske klupe. Podsjetimo, na području Grada Čapljine djeluju tri osnovne škole: O.Š Vladimira Pavlovića u Čapljini, O.Š Čapljina i O.Š Lipanjske zore u Višićima, i jedna Srednja škola.

Back to top
Skip to content