Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda

U prostorijama Hrvatskih vodu u Zagrebu, gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić jučer je održao sastanak sa predstavnicima Hrvatskih voda.

Sastanku su nazočili generalni direktor Zoran Đuroković, zamjenik generalnog direktora – Valentin Dujmović i Irina Putica – direktorica VGO-a Split.

Tema sastanka bila je usuglašavanje dokumentacije za raspisivanje natječaja za izvođače radova i nadzor nad radovima obrambenog nasipa Gabela Polje.

Obje strane su se usuglasile oko pomenute dokumentacije te će se veoma brzo raspisati natječaj za izvođače radova i za nadzor na radovima.

Ukupna procijenjena vrijednost za realizaciju projekta iznosi cca 6,5 milijuna KM, a ovaj prekogranični projekt obrane od poplava grada Metkovića i Čapljine obuhvaća izgradnju obrambenog nasipa, ustave Glibuša, ustave Strimen, crpne stanice Glibuša, preljevne građevine s uređajem za kontrolirano upuštanje voda u branjeno područje i ostalih hidrotehničkih objekata koje štite branjeno područje od poplava.

Jedinstveni Obrambeni zaštitni sustav čine dva podsustava. Prvi podsustav obuhvaća naselje Jerkovac i Glibušu na području grada Metkovića u Republici Hrvatskoj i taj dio projekta je završen, a drugi dio podsustava obuhvaća naselje Gabela Polje na području grada Čapljine. Cilj projekta je stavljanje u funkciju oba podsustava kao jedan učinkovit sustav obrane od poplava jer jedino tako će projekt biti funkcionalan.

Na sastanku se također kratko razgovarala o razrješenju problema vodocrpilišta Doljani gdje je zauzet jasan stav i volja u rješavanju ovog stoljetnog problema. Grad Čapljina je već dulje vrijeme pokrenuo inicijativu za rješavanje pitanja vodocrpilišta te vjerujemo kako će se ovaj problem uskoro riješiti na minimalno obeštećenje i grada Metkovića i Hrvatskih voda.

 

Back to top
Skip to content