Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odavanjem počasti hrvatskim braniteljima u MZ Višići obilježila se 29. obljetnica “Lipanjskih zora”

Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili.

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” koja je trajala od 07. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve.

I danas nakon 29 godina okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za našu slobodu, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

U sklopu programa 29. obljetnice manifestacije “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” sinoć se na spomen obilježju u MZ Višići odala počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Vijence i svijeće su položili branitelji Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i izaslanstvo Mjesne zajednice Višići te izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem.

Back to top
Skip to content