Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odavanjem počasti hrvatskim braniteljima u MZ Višići obilježit će se 29. obljetnica Lipanjskih zora

Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili.

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine koja je trajala od 07. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve.

I danas nakon 29 godina okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za našu slobodu, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

U sklopu programa 29. obljetnice manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine u četvrtak 10.lipnja 2021. , s početkom u 19:45 sati, na spomen obilježju u MZ Višići odat će se počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Vijence i svijeće će položiti obitelji poginulih hrvatskig branitelja, izaslanstvo Mjesne zajednice i izaslansztvo grada Čapljine.

Back to top
Skip to content