Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završeni radovi energetske učinkovitosti na zgradi Gradske uprave

Jedna od starijih građevina na području Grada Čapljine je i zgrada Gradske uprave čija obnova i sanacija zahtjeva velika sredstva ali i energetske i ekološke norme. U skladu s tim određene su faze i dinamika u provođenju ovih mjera.

Gradska služba za lokalni ekonomski razvoj i europske integracije izradila je projekt pod nazivom „Provođenje mjera energetske efikasnosti u zgradi Općine Čapljina – l.faza“ i prijavila se na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša FBiH „Dodjela sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2019. godinu“ te je isti odobren i potpisan ugovor o realizaciji uz obostrano financiranje projekta. Izvršene su i zakonske procedure oko izbora izvođača radova koji je uveden u aktivnosti koje su prema financijskom planu obuhvatile termoizolacija stropa krova, zamjenu fasadne stolarije, zamjena unutarnjih i vanjskih klupica, izolacija stropa podruma, ugradnja termostatskih ventila, ugradnja regulacijskih ventila, zamjena žarulja kao i nadzor nad provedbom projekta. U provedbi projekta sudjelovale su sve Gradske službe.

Projekt je u potpunosti završen i realiziran a glavni cilj vezan za energetsku učinkovitost je ispunjen. Energetska efikasnost danas je poznata kao područje koje ima najveći potencijal za smanjenje ukupne potrošnje energije, čime se direktno utječe na kvalitetniji boravak, duži životni vijek zgrade te doprinos zaštiti okoliša i smanjenje štetnih plinova.

Gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić izrazio je zadovoljstvo u dosadašnjoj suradnji s Fondom za zaštitu okoliša FBiH i izrazio nadu u provedbi daljnjih zajedničkih aktivnosti na projektima iz područja zaštite okoliša.

 

Back to top
Skip to content