Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završeni radovi na probijanju tunela Počitelj

P Autoceste su u srijedu svečano obilježile završetak proboja tunela Počitelj, dužine 1.163 m, čime će završiti radovi na iskopu duž desne cijevi tunela.

Na svečanosti nazočnima su se obratili direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, projekt menadžer ispred izvođača radova Cai Lei, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača. Duga je 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a. LOT 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići.

Ugovor za izgradnju potpisan je 20.06.2019. godine s kineskom kompanijom China State Construction Engineering Corporation Limited. Radove na probijanju tunela Počitelj izvodi bh. firma Euro-Asfalt d.o.o. kao podizvođač.

Vrijednost ugovora za radove LOT 1 iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a. Prema ugovoru rok za završetak radova na poddionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 je planiran za rujan 2021. godine.

Probijanju tunela nazočio je i gradonačelnik dr. Smiljan Vidić koji je istaknuo važnost izgradnje koridora VC za Hercegovinu a posebno za Čapljinu.

Back to top
Skip to content