Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Profesionalna protupožarna postrojba Čapljina dobila novo vozilo

Profesionalna protupožarna postrojba Čapljina od danas je bogatija za još jedno novo vozilo.

Radi se o vozilu za potrebe gašenja požara većih lokaliteta čiju je nabavku financirao Grad Čapljina – gradonačelnik, a vrijednost vozila iznosi 117.000,00 KM.

Ono što izdvaja čapljinske vatrogasce od ostalih postrojbi je konstantno ulaganje kako u ljudsto tako i u opremu. Zbog svih poslova koje obavljaju ukazala se potreba za nabavkom novog vatrogasnog vozila čija je svečana primopredaja bila danas.

Ključeve vozila predao je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić zapovjedniku postrojbe Mati Jurkoviću.

Gradonačelnik Vidić je istaknuo: “Iznimno sam ponosan na Službu civilne zaštite koja djeluje na području Čapljine, a slovi kao jedna od boljih ne samo u našoj županiji nego i šire. Svakako važan dio službe je naša Vatrogasna postrojba koja je na jednoj zavidnoj razini što se tiče i opreme i educiranosti vatrogasaca i naravno da nam je velika čast. Ovim putem se želim zahvaliti svim djelatnicima koji zbilja ulažu veliki trud i napor te s ogromnom ljubavi rade svoj posao. Ovo vozilo je svakako velika investicija koja je značajno obogatila našu postrojbu a našim vatrogascima želim da imaju što manje intervencija“.

Zapovjednik PVJ Čapljina Mate Jurković je rekao: “Dobili smo ovu cisternu zapremine sedam metara kubičnih koja služi za gašenje požara. Zanimljivost je da ovo vozilo na sebi ima instaliran agregat jačine 12 kW koji će nam mnogo pomoći u tehničkim intervencijama kao i u gašenju požara.”

 

Back to top
Skip to content