Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježena manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina“

Mališani iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019“.

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Učenici Srednje škole Čapljina, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.

U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić „Betlehem“ Gabela Polje, HU „Cvijet“ Čapljina, Caritasova radionica „Betlehem“ Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Dalmata-„Jura shop“ Gabela polje, Udruga prijatelja prirode „Močvara“, Crveni križ Čapljina, Konjički klub „Vranac“ Čapljina.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja Čapljine.
Tradicionalnu, kulturnu i zabavnu notu manifestacije uveličali su i HKUD „DOMANOVIĆI“ iz Domanovića i HKUD „ZORA“ Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje.

Manifestacije“ Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina “ svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu u Crveni križ Čapljina za najpotrebitije.

Organizator manifestacije je Grad Čapljina, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je potpomogao boljoj kvaliteti manifestacije, te sredstva od Državnog ureda su utrošena za nabavku štandova. 

Back to top