Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završna radionica za pripremu poslovnog plana USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama u Čapljini zakazana za utorak 14.srpnja u 9 h

U utorak, 14. srpnja od 9 sati, u zgradi Gradske uprave Čapljina, održati će se druga po redu informativna radionica u okviru Poduzetničkog fonda za žene u okviru USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama.

Na ovoj radionici planira se detaljno obraditi priprema poslovnih planova koju će uz predstavnike Gradske uprave Čapljina zadužene za projekt, voditi Mirna Jelčić izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj Redah.

Cjelodnevna radionica koja se održava po inicijativi Grada Čapljina, gradonačelnika i Agencije REDAH ima za cilj jačanje kapaciteta aplikantica vezano za privatno poduzetništvo.

Fond je osnovan početkom 2017. godine, te je kroz njega do sada podržano preko 140 biznisa žena u 18 lokalnih zajednica u ukupnom iznosu od oko 1.220.000 KM. Kreiranjem Fonda između USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama i jedinica lokalnih samouprava nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samoupošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

Poduzetnički fond za žene u Čapljini dio je trećeg ciklusa podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju njihovih biznisa koju pružaju zajednički USAID/PPMG i 9 jedinica lokalne samouprave.

Javni poziv za financiranje biznisa za marginalizirane grupe žena koji se zajednički financira sredstvima USAID/PPMG i Grada Čapljina otvoren je do 27.7.2020. g.

Više o ovom Javnom pozivu možete pročitati na web stranici Grada Čapljina.

Back to top
Skip to content