Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježena 27. obljetnica pogibije Božana Šimovića

Operacija HVO-a “Bura” 1992. godine odnijela je brojne živote pripadnika hrvatskih postrojbi. Jedan od njih je i Božan Šimović koji je izgubio život na Hodovskoj visoravni.

Poginuo je naletjevši na minu dok je predvodio svoje vojnike u borbi sa srpsko-crnogorskim agresorom. Sugrađani ga zovu legendarnim zapovjednikom, stoga i čapljinska vojarna nosi njegovo ime. Grad Čapljina i njegova postrojba svake godine mu odaju počast.

Povodom obljetnice smrti prvog zapovjednika Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović” Božana Šimovića, koja se obilježava 8. studenog, u Čapljini su danas položeni vijenci na spomen njegove borbe i žrtve.

U vojarni su vijence položili članovi Božanove obitelji, izaslanstvo grada Čapljina predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem s ministrom za pitanja branitelja Oliverom Soldom, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici PPN “Ludvig Pavlović”, te predstavnici Oružanih snaga BiH. U petak, 08. studenog, će u Božanovom rodnom mjestu Zvirovići biti služena i sveta misa za Božana i sve poginule branitelje.

Back to top
Skip to content