Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano proslavljen dan Osnovne škole „Vladimir Pavlović“ Čapljina

Velikim brojem aktivnosti obilježen je dan Osnovne škole „Vladimir Pavlović“ Čapljina, koja nosi ime po jednom od istaknutijih hrvatskih pjesnika već dvadeset godina. Učenici, njihove učiteljice i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program.
U dvorištu škole održana je svečana priredba, na kojoj se veliki brossmij učenika predstavio recitacijama, pjesmama te igrokazima.

Nazočne je pozdravila ravnateljica Osnovne škole „Vladimira Pavlovića“ Čapljina Blaženka Obradović, koja je između ostalog iznijela i kratki presjek godišnjih aktivnosti učenika i djelatnika ove škole. Istaknula je kako je iznimno ponosna na izvrsne rezultate koje učenici ove škole ostvaruju svake godine na raznim natjecanjima a to je dokaz o predanom radu učenika i učitelja.

Ravnateljica Obradović je iznijela podatak da je u ovoj školskoj godini upisano 1 042 učenika raspoređenih u 60 odjela a u glazbenoj školi u 5 instrumentalnih odjela je 82 učenika. Ravnateljica Blaženka Obradović uručila je poklone djelatnicima koji odlaze u mirovinu kao i onima s visokim radnim stažom u prosvjeti. Nagrade su dobili učenik generacije Josip Miličević, učenica generacije Ela Goluža za osvojeno drugo mjesto i učenike trećg razreda područne škole „Trebižat“ za osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju. Nagrade su dobili i umirovljenica Matija Perić koja je preuzela poklon povodom umirovljenja, a djelatnica Marijana Krmek je preuzela nagradu povodom jubileja 25 godina rada.

Gradonačelnik dr. Smiljan Vidić u svom obraćanju je rekao: „Poštovana ravnateljice Obradović, poštovana doravnateljice Ilić, poštovani djelatnici Osnovne škole „Vladimir Pavlović“, cijenjeni gosti, roditelji, srdačan pozdrav svima vama u ime gradske uprave i u osobno ime. Naravno, poseban pozdrav, najveći pozdrav onima zbog koji smo se danas ovdje okupili a to su naša djeca, učenici ove osnovne škole. Prenositi znanje, učiti nekoga je svakako jedan od najodgovornijih poslova bez obzira da li to znanje prenosite u osnovnoj školi, srednjoj ili na fakultetu. Ipak, po mom skromnom mišljenju, najodgovornije, najzahtjevnije je svako to raditi u osnovnoj školi jer kroz tih prvih petnaestak godina se udaraju temelji budućih odraslih osoba koje će sutra doći na naša mjesta. Zato upravi vi djelatnici koji radite u osnovnim školama imate tu veliku odgovornost. Vjerujem da će ova djeca koja sutra dođu na naša mjesta, na naše pozicije koje danas obnašamo, biti bolji od nas i vjerujem da će to biti tako jer ne samo u ovoj osnovnoj školi već i u ostalim školama svjedočimo brojnim nagradama koje učenici donose s različitih natjecanje bez obzira da li se radi o županijskoj, federalnoj ili državnoj razini. Izvrsnost je ono što trebamo podržavati, i ravnateljica je spomenula, samo izvrsnost može voditi ka onome što priželjkujemo a to je bolji život i nas malo starijih ali poglavito naše djece. S vjerom da će to tako biti ja vam svima čestitam dan škole.“

Back to top
Skip to content