Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Turizam i Kultura

Arhiva

Važniji tel. brojevi

 

Vatrogasno društvo
036 805 087; 123
Dom zdravlja
036 805 155; 124
Crveni križ:
036 808 265
Policija:
036 805 106 ; 122
Javno komunalno
036 806 124

Vlada HNŽ-a obišla požarišta u općini Čapljina

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić danas je s dr.sc. Nevenkom Hercegom, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije i Eugenom Ćubelom, ravnateljem Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ posjetio požarišta u našoj Općini.

Načelnik Vidić se zahvalio vatrogascima i civilima koji su pružaju pomoć vatrogascima, te sprječavaju nastajanje veće materijalne štete, kao i predsjedniku Hercegu, Vladi HNŽ i predstavnicima Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ
„Do sada nije bilo ljudskih žrtava, te nije izgonila ni jedna kuća, kao ni jedan gospodarski objekt“, zaključio je načelnik Vidić.
Govoreći o uzrocima požara predsjednik Herceg je kazao da se požari događaju na različitim mjestima što upućuje na zaključak da se radi o namjernom izazivanju požara koji predstavlja veliku prijetnju za  ljude i njihovu imovinu.
„Vlada je na jednoj od prošlih sjednica razmatrala Izvješće Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ vezano za požare na području HNŽ, te donijela niz Odluka. Jedna od usvojenih Odluka, koja je u ovom trenutku od velike važnosti, je imenovanje povjerenstva koje će prikupiti potrebne informacije za nabavku AIR-traktora za gašenje požara koji bi nam bio, u ovakvim situacijama,  od velike pomoći“ zaključio je predsjednik Herceg, nakon obilaska požarišta.
Eugen Čubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ potvrdio je kako je Uprava na čijem je čelu do sad kroz Projekte unaprijedila rad vatrogasnih postrojbi u Županiji, ističući nabavu vatrogasnih vozila i opreme neophodne za rad vatrogasnih postrojbi HNŽ.
Istaknuo je važnost Projekata Holitic koji je realiziran na području HNŽ čiji je cilj rano otkrivanje požara koji, za sad, funkcionira samo na pristupačnim terenima, kao i na terenima koja nisu kontaminirana minama.
„Svi požari koji su aktivni u HNŽ-u, za sad, su pod kontrolom vatrogasnih službi. Požari koji su se desili u danima iza nas i još traju, po svom lokalitetu i intenzitetu daju sumnju da se radi o smišljenom učinku-podmetanju požara“, zaključio je ravnatelj Ćubela.

Copyright © 2017 Općina Čapljina - službene stranice. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).