Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Turizam i Kultura

Arhiva

Važniji tel. brojevi

 

Vatrogasno društvo
036 805 087; 123
Dom zdravlja
036 805 155; 124
Crveni križ:
036 808 265
Policija:
036 805 106 ; 122
Javno komunalno
036 806 124

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini oduševio tisuće posjetitelja

Proglašenjem kraljice karnevala i njenih pratilja, te velikim vatrometom i koncertom Lane Jurčević, Međunarodni ljetni karneval u Čapljini proslavio je svoj 19. rođendan.
Jučerašnji program „ XIX. Međunarodnog ljetnom karnevala“  započeo je svečanim prijemom predstavnika karnevalskih grupa  u hotelu ”Park” u Karaotoku, gdje je sve nazočne goste  ispred lokalne vlasti dočekao dopredsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Pero Knežević.

Nakon razmjene poklona i karnevalskog mimohoda ulicama grada, na Trgu kralja Tomislava su se uz glazbu i ples predstavile sve karnevalske skupine, a zatim je uslijedio odabir kraljice karnevala i njenih pratilja.
Titulom kraljice karnevala okitila se Martina Jurić iz Čapljine, kojoj je lentu dodijelio Ivan Raguž, direktor Turističčke organizacije „Čapljinka“ .
Martina će u slijedećih godinu dana predstavljati Čapljinu i BiH na svim karnevalskim manifestacijama na kojima BiH bude sudjelovala.
Prvom pratiljom proglašena je Vanja Stanišić iz Crne Gore  koju je lentom okrunio dopredsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Pero Knežević.
Drugom pratiljom proglašena je Tanja Lazović iz Makedonije, a lentu joj je Josip Silov, dopredsjednik Federacije karnevalskih gradova Europe.
Na ovogodišnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu sudjelovale su mnogobrojne skupine iz cijele BiH i inozemstva. Riječ je o manifestaciji međunarodnog karaktera, koja se već dugi niz godina nalazi na turističkoj karti karnevalskih zbivanja,jedinstvenoj u BiH s obzirom da je Čapljina član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC) sa dugom tradicijom još od 1998.godine.
Uz karnevalske skupine iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Italije, XVIII. Međunarodnom ljetnom karnevalu nazočilo je i izaslanstvo Europske asocijacije karnevalskih gradova - predstavnici FECC-a Hrvatske - Josip Silov prvi potpredsjednik Internaciolnog odbora FECC-a, Branka Silov, tajnica FECC-a Hrvatske, Raduško Janković i Aleksandar Kovačević – predstavnici FECC-a Srbije iz Šapca, , Peter Radoja, Ivan Kovačič i Janez Golc– potpredsjednik FECC-a Slovenije.
Karneval se ove godine održavao dva dana, započeo je već u petak kada je održan  kada je održan mali karneval, a potom karnevalski pred party, cjelokupna manifestacija održana je u  organizaciji Turističke zajednica Čapljinka, a pod pokroviteljstvom općine Čapljina – općinskog načelnika.

 

Copyright © 2017 Općina Čapljina - službene stranice. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).