Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Turizam i Kultura

Arhiva

Važniji tel. brojevi

 

Vatrogasno društvo
036 805 087; 123
Dom zdravlja
036 805 155; 124
Crveni križ:
036 808 265
Policija:
036 805 106 ; 122
Javno komunalno
036 806 124

U rad svečano pušten novoizgrađeni sportski kompleks

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Čapljini u rad pušten novoizgrađeni sportski kompleks u sklopu kojeg se nalaze balon - dvorana sa tri sportska terena i dva sportska terena na otvorenom. Vrpcu je zajedno sa  mladim sportašicama i sportašima, tj. predstavnicima omladinskih pogona čapljinskih sportskih kolektiva, presijekao načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, čime je ovaj komplekst pušten u rad.


Manifestaciji je u ime Vlade HNŽ-a nazočio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, a manifestaciji se pridružio i Velimir Pleša, Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru.


Na mjestu na kojem se danas nalazi ovaj kompleks '70-ih godina proteklog stoljeća izgrađen je sportski centar na otvorenom koji se koristio do rata, tj. '90-ih godina. Tijekom rata sportski centar poprilično je oštećen i devastiran, posebice podloga za igru, što je onemogućavalo sportskim kolektivima korištenje ovog kompleksa za treninge na otvorenom.

2008. godine dolazi do naglog razvoja čapljinskog sporta, pa Gradska sportska dvorana postaje tijesna za sportske kolektive, koji iz dana u dan bilježe sve veće uspjehe i prelazak u više rangove natjecanja, a što za sobom vuče potrebu većeg broja treninga, za što su potrebni novi i bolji uvjeti za treninge. Upravo zbog navedenih razloga javlja se potreba izgradnje novog objekta koji će koristiti sportskim kolektivima i svim sportašima naše općine.

Općinska vlast je za ovaj problem tražila što bolje rješenje. Odlučeno je da se na području nekadašnjeg sportskog centra izgrade vanjski tereni za košarku i nogomet, a da se na ostalom dijelu izgradi balon dvorana, u kojoj će biti teren za mali nogomet, tenis i jedan multifunkcionalni teren za košarku, rukomet, odbojku i badminton.

Načelnik Vidić pozdravio je okupljene, te istaknuo kako je ovo veliki dan za sve sportske kolektive, ali i cijelu općinu Čapljina

''Na današnji dan prije 20. godina upravo ovdje u Čapljini oslobođenja je prva vojarna u BiH, a evo danas, 20. godina poslije, okupili smo se na još jednom značajnom događaj. Na kraju smo projekta koji je neobično važan za cijelu općinu, poglavito za naš sport. Čapljina je uvijek bila grad sporta, a zadnje 4 godine svjedoci smo eksplozije sportskih uspjeha. Svi naši sportski klubovi su ili u premijer ili u prvoj ligi, gdje igraju značajnu ulogu.

Neki zločesti jezici kažu da je puno novca uloženo u ovaj projekt. Jasno je kako je 600 000 eura velik novac, međutim pravo pitanje nije jeli to puno ili malo novca, pitanje je jeli taj novac svrsishodno potrošen ili ne. S obzirom da su svi termini već unaprijed rasprodani, a da su termini za sportske klubove odavno raspoređeni te da će već od večeras ovdje cirkulirati preko 100 djece, siguran sam da je ovaj projekt svrsishodan.'' - istaknuo je u svom obraćanju vidić te dodao kako se ovim sportskim kompleksom Čapljina odvaja od ostalih, pa čak i većih sredina u Bosni i Hercegovini.

U kolovozu prošle godine završeni su vanjski tereni na sportskom centru Čapljina. Čapljinci su tako dobili jedno nogometno i jedno košarkaško igralište u punim dimenzijama, uz koje su izgrađene nove tribine u sklopu kojih se nalaze uredske prostorije i svlačionice.

Početkom ove godine podignuta je moderna balon dvorana koja je jedna od najvećih u ovom dijelu Europe. Važno je također napomenuti kako ovaj objekt ima sofisticirani sustav grijanja i hlađenja po svim standardima energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. Unutar balona nalaze se objekti u kojima su smještene svlačionice i uredske prostorije, a uz sve to unutar objekta nalazit će se caffe bar.

Ukupna investicija za sportske terene na otvorenom i balon dvoranu iznosi 600 000 eura, a završetkom ovog projekta otvoreno je 5 novih radnih mjesta. Projekt je u cijelosti financirala Općina Čapljina.

Već u poslijepodnevnim satima sportski kolektivi iz naše općine održat će u ovoj balon dvorani prve treninge, a svima njima želimo uspješan rad i što bolje rezultate na nadolazećim natjecanjima.

Copyright © 2017 Općina Čapljina - službene stranice. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).