Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Turizam i Kultura

Arhiva

Važniji tel. brojevi

 

Vatrogasno društvo
036 805 087; 123
Dom zdravlja
036 805 155; 124
Crveni križ:
036 808 265
Policija:
036 805 106 ; 122
Javno komunalno
036 806 124

Hercegovački načelnici i gradonačelnici sudjelovali na radionici ''CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost''

Dvanaest Hercegovačkih općina protekla dva dana u Zagrebu sudjelovalo je  na radionici pod nazivom ''CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost'' u organizaciji HUP-a Zagreb i gosp Vlade Leko – direktora Hotela International. Uz gradonačelnike i načelnike gradova i općina:  Mostara, Širokog Brijega, Livna, Gruda, Čitluka, Ljubuškog, Neuma, Posušja, Ravnog, Stoca i Tomislavgrada  u radionici je sudjelovao i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Sudionicima se pridružio i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji se zahvalio i čestitao na dolasku istaknuvši kako je ovo izvrstan primjer kojim Republika Hrvatska kao članica EU i grad Zagreb kroz svoje znanje i iskustvo  želi pomoći općinama u Hercegovini u poticanju i razvoju gospodarstva te apliciranju na EU fondove.

Održavanje radionice CO-INNOVATION ima za cilj suradnju i povezivanje stručnjaka te razmjenu znanja i iskustava s dionicima važnim za odabrana poslovna područja, radi brže transformacije strategije gradova/općina u konkretne inovativne projekte, kako bi se učinkovito odgovorilo na potrebe građana i unaprijedila kvaliteta života te osigurao održiv urbani razvoj.

Fokus radionice je izrada strateških inicijativa iz odabranih poslovnih područja koje mogu biti podloga za pripremu programa i projekata te podloga za planiranje proračuna odnosno izvora financiranja. Poslovna područja bila su: zaštita voda, zaštita spomenika kulture, socijalna zaštita, turizam, mjere potpora poduzetnicima i start-upovima.

Očekivani rezultati radionice su razrađene odabrane konkretne inicijative i prijedlozi rješenja bazirani na inovacijama i novim tehnologijama temeljem primjera i iskustava grada Zagreba, sagledane mogućnosti povezivanja i korištenja zajedničkih resursa vezano za područja zaštite voda, prometa, transporta, mobilnosti, IT tehnologije i dr. (ekosustav uključenih gradova/općina), te prezentirane mogućnosti sufinanciranja projekata: pregled dostupnih programa i fondova Europske unije ili drugih dostupnih izvora.

U sklopu radionice nazočni su imali priliku za obilazak Tehnološkog parka Zagreba gdje su s voditeljima Razvojne agencije prezentirali i definirali potrebe i ključne izazove svojih općina.

Copyright © 2020 Općina Čapljina - službene stranice. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).